Рішення про виключення Полякова і Скороход було прийнято вже давно / колаж УНІАН

Рішення щодо виключення із фракції народних депудатів Анни Скороход і Антона Полякова уже передано в Апарат Верховної Ради України, а також готується рішення щодо народного депутата Романа Іванісова.

Про це повідомив перший заступник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко у коментарі журналістам.

Читайте такожЩе один депутат від "Слуги народу" зізнався у своїй судимості

Відео дня

"Рішення щодо виключення Полякова та Скороход вже давно було прийнято, а сьогодні на фракції ми його оголосили, і ми звернулись до Апарату ВР із відповідним листом. І сподіваємось що завтра керівництво ВР зачитає цей лист", - заявив Корнієнко.

При цьому він додав: "Щодо Іванісова нам треба технічно прийняти це рішення – сьогодні, завтра будуть відбуватися технічні моменти, і ми теж найближчим часом спрямуємо цей лист до керівництва ВР".

Корнієнко зазначив що є рішення "про його вихід із фракції і вже на основі цього ми можемо звертатись до ВР".

Як повідомляв УНІАН, 20 листопада генеральний прокурор Руслан Рябошапка підтвердив, що Іванісов був засуджений за зґвалтування неповнолітньої, однак на сьогодні судимість уже погашена.

За словами Рябошапки, була проведена перевірка цієї інформації відповідними органами, і факт притягнення до кримінальної відповідальності Іванісова) підтвердився.  "Але судимість була погашена і вважається на даний момент, що особа не є судимою", - сказав генпрокурор.

Пізніше у ГПУ уточнили, що "інформація щодо підтвердження погашеної судимості одного з народних депутатів України, озвучена сьогодні під час брифінгу в Генеральній прокуратурі, не є підтвердженою". На даний час триває відповідна перевірка, результати якої обіцяють офіційно повідомити додатково.

Читайте такожНардеп вибачилася за скандали довкола "Слуги народу" (відео)

За даними видання "Рівне вечірнє", Іванісов був затриманий 14 вересня 1995 року Куйбишевським райвідділом міліції Запорізької області за ст. 117 ч. 3 (зґвалтування неповнолітньої), і ст. 118 ч. 2 (зґвалтування неповнолітньої неприродним чином) Кримінального кодексу України, який діяв на той час. 22 вересня його відправили до СІЗО, але через три дні відпустили за рішенням суду. Однак, 25 жовтня 1995 року міліція затримала повторно Іванісова. "За інформацією джерела у правоохоронних органах, 21 березня 1996 року Іванісов був засуджений до 3 років 6 місяців позбавлення волі, з яких відбув 2 роки 6 місяців виправно-трудових колоній загального режиму", - йдеться у повідомленні.

Іванісов ці факти заперечує та розмістив на своїй сторінці у Facebook фотокопію довідки про відсутність судимості. Також він заявив про призупинення членства у фракції "Слуга народу" на час перевірки.

15 листопада, фракція "Слуга народу" вирішила виключити з своїх лав народних депутатів Полякова та Скороход.