Ілюстрація / REUTERS

Генеральний директор Міністерства закордонних справ Великої Британії з безпекових та консульських питань Філіп Бартон закликав Росію припинити підтримку контрольованих нею бойовиків перед самітом лідерів країни "нормандської четвірки", який відбудеться 9 грудня у Парижі.

Про це Бартон заявив на засіданні Ради міністрів закордонних справ ОБСЄ у Братиславі, яке транслюється на сайті організації.

Читайте такожУ Держдепартаменті США закликали Росію припинити агресію проти України напередодні "нормандського саміту"

Відео дня

"Цього року я бачу дещицю надії. Надії, що "нормандський саміт" наступного тижня ознаменує собою початок прогресу на шляху до миру на сході України і принесе настільки потрібний перепочинок жителям Донбасу", - заявив Бартон.

При цьому дипломат сказав, що Сполучене Королівство вітає чітке зобов'язання президента України Володимира Зеленського знайти дипломатичне рішення для конфлікту.

"Ми сподіваємося, що Росія виконає свою роль шляхом негайного припинення підтримки так званих сепаратистів та дотримання її Мінських зобов'язань", - наголосив Бартон.

Також він висловив сподівання, що щоденні залякування і обмеження у роботі спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ будуть припинені.