Володимир Зеленський / REUTERS

Президент України Володимир Зеленський наголосив, що Україна не буде розмовляти з бойовиками та пропонує долучити до переговорів в Мінську в рамках роботи Тристоронньої контактної групи переселенців з Донбасу.

Про це він повідомив в ефірі політичного ток-шоу "Свобода слова Савіка Шустера" на телеканалі "Україна".

"Україна не розмовляє з бойовиками, але всі повинні знати, як це відбувається 5 років, які відбуваються розмови в Тристоронній контактній групі - там присутня Україна, Росія, ОБСЄ і представники тимчасово окупованих територій, тобто вони там є. Напряму президент з ними не розмовляє і не буде розмовляти, це зрозуміло", - заявив він.

Відео дня

Читайте також"Лавров буде здивований": у "Слузі народу" відповіли на вимогу РФ вести прямі перемовини з "ЛДНР"

Президент наголосив, що треба розуміти, що не всі, хто на Донбасі є сепаратистами. "Багато людей, які перетинають КПВВ, я з ними зустрічався в Станиці Луганській, в Золотому, вони хочуть припинення війни, вони кажуть, що вони не хочуть в Росію, що вони українці і хочуть бути в Україні", - підкреслив він.

"Я гадаю, що в Тристоронній групі у нас повинні бути представники Донбасу, які переїхали в Київ, інші міста, якщо вони кажуть - розмовляйте з мешканцями окупованих територій - це дуже просто, давайте розмовляти з усіма. Ті, хто переїхали, нехай вони теж приїдуть до Мінська, сядуть за стіл і скажуть, чому вони переїхали, що відбулось. Це правильно", - додав глава держави.

Нагадаємо, раніше помічник президента України Андрій Єрмак заявив, що Київ планує змінити "представників" тимчасово окупованих територій Донбасу у складі Тристоронньої контактної групи. "Весь час чомусь "представниками" (окупованих - УНІАН) територій чомусь були представники невизначених організацій, які сьогодні не сприймаються офіційно жодною державою і навіть Росією. Ми вважаємо, що це несправедливо", - зазначив він.