Київ пропонує змінити "представників" окупованих територій Донбасу / фото УНІАН

Київ планує змінити "представників" тимчасово окупованих територій Донбасу у складі Тристоронньої контактної групи.

Читайте також"Лавров буде здивований": у "Слузі народу" відповіли на вимогу РФ вести прямі перемовини з "ЛДНР"

Про це помічник президента України Андрій Єрмак заявив під час панельної дискусії на тему: "Україна: великі очікування" у Королівському інституті міжнародних відносин Chatham House у Лондоні.

Відео дня

Він нагадав, що у складі ТКГ є представники України, Росії та ОБСЄ, а також окупованих територій Донецької та Луганської областей.

"І весь час чомусь "представниками" (окупованих - УНІАН) територій чомусь були представники невизначених організацій, які сьогодні не сприймаються офіційно жодною державою і навіть Росією.

Ми вважаємо, що це несправедливо, і тому пропонуємо наступну ідею: ми маємо 9 районів у Луганській області і 9 - у Донецькій, і було б логічно, щоб ми мали по одному представнику від тієї сторони, тобто 18 людей, і 18 людей, яких призначимо ми.

І ми хочемо запропонувати, щоб представниками (окупованих - УНІАН) територій були люди, які сьогодні мають якийсь зв’язок, які мають прописку в тих 18 районах, які мають якусь нерухомість чи бізнес, тобто мають юридичне підтвердження, що вони можуть репрезентувати ці райони", - пояснив він.

Єрмак зазначив, такими людьми можуть бути відомі спортсмени, діячі культури чи інші люди, які мають "поважну репутацію".

«Ці 36 виберуть 6 людей, три і три, і саме вони будуть представляти території. Росіяни завжди говорять, що ми повинні говорити з територіями, але ми не можемо говорити з людьми, яких не визнає міжнародне право, але ми готові говорити з нашими громадянами. Якщо ми погодимо це, то це буде дуже революційне рішення, яке кардинально змінить розклад, тому що до сьогоднішнього дня ми мали лише представників тих невизначених угруповань, які були присутні як експерти», - сказав помічник президента.