Дудку і Бессарабова етапують на Кавказ / фото facebook.com/crimeahrg

Незаконно засуджені в окупованому Севестополі українці Володимир Дудка та Олексій Бессарабов станом на 8 грудня перебували в російському П'ятигорську. Їх етапують в Ставропольський край РФ.

Читайте такожУ Криму розгромила дитячий центр: вирвані розетки, понівечені стіни (фото)

Про це повідомляє «Крым.Реалии», посилаючись на сина Дудки Іллю Кавернікова.

Відео дня

«Станом на вчорашній день [8 грудня] вони були ще в П'ятигорську. Їх етапують кудись в Ставропольський край. Імовірно, або перша, або 11-я колонія. Більше нічого не знаю», – сказав Каверніков журналістам.

Як повідомляв УНІАН, кримчан Володимира Дудку, Олексія Бессарабова і Дмитра Штиблікова затримали 9 листопада 2016 року в окупованому Росією Севастополі. Їх звинуватили в підготовці диверсії організованою групою та зберіганні зброї.

16 листопада 2017 року так званий «Севастопольський міський суд» засудив Штиблікова до 5 років колонії суворого режиму після того, як він уклав досудову угоду зі слідством, тобто визнав свою провину.

Дудка і Бессарабов повністю заперечують свою провину. 4 квітня 2019 року так званий «Севастопольський міський суд» засудив їх до 14 років позбавлення волі кожного, а також призначив штрафи.

10 жовтня 2019 року Дудку і Бессарабова доставили в московське СІЗО «Матроська тиша» для участі в судовому засіданні.

15 жовтня Верховний суд Росії відхилив скаргу захисту та залишив у силі вирок Дудці і Бессарабову.