Ілюстрація / REUTERS

Росія, Білорусь, Китай та ще 16 країн на засіданні Генеральної асамблеї Організації Об'єднаних Націй проголосували проти резолюції "Проблема мілітаризації Автономної Республіки Крим і міста Севастополь (Україна), а також частин Чорного та Азовського морів".

Читайте такожКомітет ГА ООН підтримав оновлений проект резолюції щодо прав людини в Криму

Про це у Facebook повідомив речник постійного представництва України при ООН Олег Ніколенко, який розмістив фотографію результатів голосування країнами-членами ООН за відповідну резолюцію.

Відео дня

Всього оновлений проект документу не підтримали 19 країн.

Зокрема, проти проголосували Вірменія, Білорусь, Бурунді, Камбоджа, Китай, Куба, Північна Корея, Іран, Киргизстан, Лаос, М'янма, Нікараґуа, Філіппіни, Російська Федерація, Сербія, Судан, Сирія, Венесуела та Зімбабве.

Водночас, резолюцію підтримало 63 країни-члени ООН, ще 66 - утримались.

фото facebook.com/oleg.nikolenko.50
фото facebook.com/oleg.nikolenko.50

Як повідомляв УНІАН, сьогодні Генасамблея ООН підтримала оновлену резолюцію проти мілітаризації Росією окупованого Криму, Чорного і Азовського морів.

В Міністерстві закордонних справ України заявляли, що мають намір добитися до кінця року ухвалення Генасамблеєю ООН оновленої резолюції про мілітаризацію Криму, а також Чорного та Азовського морів.

Наприкінці листопада на сайті ООН було опубліковано оновлений проект резолюції проти мілітаризації Росією окупованого Криму, Чорного і Азовського морів. У тексті резолюції йдеться про заклик до РФ вивести свої збройні сили з анексованого півострова і негайно припинити окупацію української території.

18 грудня 2018 року Генасамблея ООН вперше підтримала проект резолюції "Проблема мілітаризації Автономної Республіки Крим і міста Севастополь (Україна), а також частин Чорного і Азовського морів". За документ проголосували 66 країн, проти -19 країн, утримались - 72.