Владислав Сурков / REUTERS

Очільник МВС України Арсен Аваков заявив, що під час нормандського самміту у Парижі у помічника президента РФ Владислава Суркова здали нерви.

За словами Авакова, представник Кремля поводив себе емоційно та не компетентно під час обговорення розведення сил та питання повернення контролю над кордоном.

«У пана Суркова здали нерви, він там папери кинув на стіл і кричав: „ми так не домовлялися“. Вони запропонували розводити і далі війська. Куди розводити? В Марїнці? Де кожен метр политий кров’ю. І відведення означає здачу наших позицій на кілометри. Чи в Широкіно, де ми стали так, щоб Маріуполь убезпечити? Це нісенітниця», — цитує Авакова прес-служба МВС.

Читайте такожЗеленський запросив російських пропагандистів на Донбас: "Туфлі Brioni не забрудните"

Міністр додав, що під час переговорів у Парижі, міжнародні партнери, зокрема, Ангела Меркель, з розумінням поставилися до ситуації в Україні та готові надалі підтримувати офіційний Київ.

Як повідомляв УНІАН, лідери країн «нормандського формату» підтримали домовленість в рамках ТКГ про розведення сил і засобів в цих додаткових трьох точках, воно має відбутись до кінця березня 2020 року. При цьому не уточнюється, про які саме ділянки на Донбасі йдеться.