REUTERS

Слідство вважає музиканта і ветерана АТО Андрія Антоненка організатором вбивства журналіста Павла Шеремета.

Про це йдеться у тексті підозри, врученої Кузьменко при обшуку у неї вдома в четвер, 12 грудня. Скан-копію підозри на своїй сторінці у Facebook опублікував її адвокат Влад Добош.

Читайте такожАваков заявив, що у слідства є дані про ініціаторів вбивства Шеремета

Відео дня

"Досудовим слідством встановлено, що Антоненко, захопившись ультранаціоналістичними ідеями, культивуючи велич арійської раси, прагнучи зробити свої погляди об'єктом уваги громадськості, перебуваючи на території проведення АТО, з числа волонтерів та осіб, які пройшли військову підготовку у складі добровольчих батальйонів... вирішив створити організовану групу, щоб в її складі вчинити вбивство журналіста і радіоведучого Шеремета Павла Григоровича", - йдеться у тексті підозри.

Для реалізації свого умислу, згідно з опублікованим адвокатом документом, Антоненко залучив Кузьменко, військовослужбовця за контрактом Яну Дугарь "і невстановлених досудових слідством осіб, що мали аналогічні з ним погляди та наміри, щоб привернути увагу суспільства до націонал-радикальних ідей які, на їхню думку, зможуть змінити життя".

У підозрі зазначається, що діяльність групи здійснювалася з чітким розподілом функцій між її учасниками, при цьому Антоненко "поклав на себе функції організатора і керівника угруповання".

Як повідомляв УНІАН, Шеремет загинув у центрі Києва вранці 20 липня 2016 року в результаті вибуху автомобіля.

12 грудня в Національній поліції заявили, що в причетності до вбивства Шеремета підозрюють п'ять осіб: музиканта Андрія Антоненка, Юлію Кузьменко (псевдонім "Лисиця"), Яну Дугарь і подружжя Інну ("Пума") і Владислава ("Буча") Грищенків.

Правоохоронці стверджують, що метою вбивства Шеремета була дестабілізація суспільно-політичної ситуації в Україні.

За даними слідства, Дугарь нібито проводила розвідку біля будинку Шеремета і фотографувала на мобільний телефон камери відеоспостереження біля місця злочину.