Артем Ситник / фото УНІАН

Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник потрапив до Єдиного реєстру осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення.

Про це повідомляє народний депутат Олександр Дубінський від «Слуги народу» у себе в Telegram-каналі з посиланням на naspravdi.today.

Підставою для внесення Ситника в реєстр корупціонерів стала постанова Сарненського районного суду Рівненської області від 6 вересня 2019 року №572/2133/19, залишена в силі постановою Рівненського апеляційного суду від 13 грудня 2019 року, якою директор НАБУ визнаний винним у порушенні вимог статті 23 Закону України «Про запобігання корупції» та вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого частиною першою статті 172-5 Кодексу України про адміністративні правопорушення («Порушення встановлених законом обмежень щодо одержання подарунків»).

Відео дня
Витяг з Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення

Корупційне правопорушення, скоєне Ситником, полягає в тому, що він неодноразово відпочивав у мисливському господарстві «Поліське Сарни», споживав там делікатеси та елітні алкогольні напої, зустрічав Новий 2019 рік і навіть розбив два квадроцикли вартістю 17 тисяч доларів США, але кожного разу за нього платив такий собі Микола Надейко – радник Наталії Василюк, рідної сестри магната Олега Бахматюка та колишньої голови Наглядової ради належного Бахматюку VAB-Банку. Як встановив суд, директор НАБУ не задекларував отримані від Надейка матеріальні блага.

Як повідомляв УНІАН, 13 грудня Рівненський апеляційний суд не задовільнив апеляційну скаргу захисту та визнав очільника Національного антикорупційного бюро Артема Ситника винним у справі щодо його відпочинку в елітних мисливських угіддях господарства "Поліське-Сарни" в Рівненській області.