8 січня біля аеропорту імені Імама Хомейні в Тегерані розбився літак МАУ / REUTERS

Президент України Володимир Зеленський заявляє, що завершення розслідування збиття літака компанії "Міжнародні авіалінії України" в Ірані вимагає проведення низки дій.

Про це глава держави заявив у відеозверненні до українців після телефонної розмови з президентом Ісламської Республіки Іран Хасаном Роухані.

"Зараз група українських експертів продовжує свою роботу. Для повного завершення розслідування ще потрібно провести низку дій. Наразі вони намагаються реконструювати літак", - заявив Зеленський.

Відео дня

"Повертаючись до розмови з президентом Ірану, ми домовилися, що просто зараз ним буде відданий наказ максимально швидко спільно з українськими експертами закінчити ідентифікацію тіл загиблих і підготувати їх для повернення в Україну. Це повинно статися найближчим часом", - наголосив Зеленський.

Читайте такожЗбиття літака МАУ в Ірані: Зеленський покроково розповів про дії української влади

Як повідомляв УНІАН, 8 січня біля аеропорту імені Імама Хомейні в Тегерані розбився літак рейсу PS752 компанії "Міжнародні авіалінії України", загинули 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. На борту Boeing 737 перебували 11 громадян України (екіпаж і два пасажири).

Сьогодні, 11 січня, президент Ірану Хасан Роухані офіційно визнав, що український лайнер був збитий "внаслідок ненавмисної людської помилки" та пообіцяв притягнути до відповідальності винних у збитті літака.

Київ наполягає на проведенні відкритого розслідування, очікує повернення тіл загиблих до 19 січня і виплат компенсацій.