Лідер фракції БЮТ Юлія ТИМОШЕНКО закликала народних депутатів із фракції «Наша Україна» разом скласти депутатські повноваження для того, щоб Верховна Рада стала недієздатною.

Як передає кореспондент УНІАН, вона сказала сьогодні у парламенті, що у ВР відбувся «справжній політичний переворот». За її словами, більшість, яка склалась у парламенті, є «політично нелегітимною», тому що не спирається на більшість суспільства.

Як сказала Ю.ТИМОШЕНКО, «з правової точки зору це не є законним угрупованням». За її словами, сьогоднішнє повторне оголошення про створення антикризової коаліції є свідченням того, що раніше «це було зроблено незаконно».

Відео дня

Лідер БЮТ наголосила, що ця більшість є «морально нелегітимною», оскільки замішана на «продажності такого масштабу», якого ще не знала Україна.

Як заявила Ю.ТИМОШЕНКО, «переворот у парламенті» може зупинити Президент України, розпустивши цю Верховну Раду. Водночас вона зауважила, що виходом є ситуація, коли фракція БЮТ разом із фракцією «Наша Україна», тобто не менше 150 народних депутатів, складуть свої депутатські повноваження і парламент виявиться недієздатним.

Ю.ТИМОШЕНКО наголосила, що фракція БЮТ готова до такого кроку, і закликала «Нашу Україну» підтримати її.

До Верховної Ради за списком БЮТ пройшло 129 народних депутатів. На сьогодні уже чотири народні депутати з цієї фракції увійшли до антикризової коаліції.

У складі фракції «Наша Україна» - 80 депутатів. Відомо, що двоє її представників увійшли до нової коаліції.