Олена Костенко візьме участь в конкурсі на посаду голови ДАБІ

В. о. голови Державної архітектурно-будівельної інспекції України (ДАБІ) Олена Костенко подала документи для проходження конкурсу на посаду Голови Інспекції.

Про це Олена Костенко повідомила у себе в Facebook.

«Ухвалила для себе важливе рішення. Я подала документи на конкурс на посаду Глави ДАБІ. Чому? Тому що не можу зупинитися на півдорозі. Зараз я перший заступник, в. о. Голови ДАБІ. Я вже побачила, які зміни можу зробити, чим можу бути корисна. Вважаю, що нам потрібно перезавантажити ДАБІ, змінити функціонал, автоматизувати дозвільну систему і навіть зробити ребрендінг», - написала Костенко.

Відео дня

За її словами, якщо Головою стане людина з системи ДАБІ, то реформи, яким вона вже дала старт, можуть бути зупинені. Тому зараз потрібно зробити процес реалізації цих реформ максимально відкритим.

false

Керівник ДАБІ зазначила, що важливі кроки в цьому напрямку вже зроблені. По-перше, відтепер конкурси на посади в Інспекції будуть проводитися тільки за умови аудіо-та відеофіксації. Таким чином в ДАБІ можна буде забезпечити прозорість кадрових рішень. По-друге - був створений новий дорадчий орган-Комісія з розгляду питань, пов'язаних з реалізацією повноважень ДАБІ за дозвільних процедурах. Вже найближчим часом засідання комісії зможуть відвідати в якості спостерігачів ЗМІ, представники громадських організацій та експерти.

«І це тільки початок. Я вірю в свою перемогу. Зміни можна гальмувати, але не зупинити», - додала Костенко.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України 19 грудня 2019 року оголосив конкурсний відбір на посаду голови Державної архітектурно-будівельної інспекції. Конкурс повинен відбутися 20 січня 2020 року.