Депутати на сьогоднішньому засіданні Ради / Скріншот

Народні депутати з груп "За майбутнє" та "Довіра", тримаючи у руках шматки вугілля та відбійний молоток, вимагали виплатити зарплату українським шахтарям, яку не видають вже півроку.

Про це заявив нардеп Сергій Шахов з трибуни парламенту, за спиною якого стояли інші депутати, повідомляє ТСН.

Читайте також"Несправедливо": міністр інфраструктури висловив незадоволення своєю зарплатою

"Люди страждають від того, що не отримують заробітну плату. Рабом називають того, хто може заплатити за комуналку та за їжу. Шахтар не може заплатити навіть ні за комуналку, ні за їжу. Уявіть собі, коли люди ідуть до магазинів - мамка бере дитину і записується в амбарну книгу, нема за що купити чоботи. Сьогодні в нашій країні люди, які сидять тисячу метрів під землею, бідують", - зазначив він.

Також Шахов уточнив, що йдеться і про гірників Волині, і Донеччини, і Львівщини.

"Вони (шахтарі, - УНІАН.) чекають, поки тут, в парламенті, змушувати будуть Кабмін заплатити їм зарплати. На День шахтаря гроші не дали, на Новий рік гроші не дали, на Різдво гроші не дали. Наступного тижня віддайте гроші, гроші є, ми проголосували за бюджет", - додав він.

Окремо Шахов наголосив, що депутатські групи "Довіра" та "За майбутнє" вимагають негайного втручання президента у виплату зарплати шахтарям та розвитку вугільної галузі.