Зустріч нібито була присвячена стратегії щодо голосування за законопроекти, вигідні групі Павлюка-Тригубенко / фото УНІАН

В мережі опублікували відео з таємної зустрічі депутатської групи Павлюка з фракції "Слуга народу", що стосується голосування по законопроекту про легалізацію грального бізнесу.

Ролик був розміщений в Telegram-каналі "Темний лицар", який публікує інсайди про фракцію "Слуга народу".

Автор ролика стверджує, що так звана група Іллі Павлюка з фракції "Слуга народу" провалила голосування по законопроекту про легалізацію грального бізнесу за попередньою домовленістю з бізнесменами Павлюком і Тригубенком.

Депутати зустрілися в готелі "Україна". На зустрічі були присутні бізнесмен Ілля Павлюк і екс-депутат ВР VIII скликання від БПП Сергій Тригубенко, який став неофіційним куратором вугільної промисловості. Він є фігурантом численних кримінальних справ.

Читайте такожРада схвалила легалізацію грального бізнесу в Україні

Як видно з ролика, на зустріч до Павлюка і Тригубенка прийшли майже 30 нардепів з фракції «Слуга народу»: Артем Дмитрук, Сергій Бунін, Олена Лис, Зіновій Андрійович, Оксана Гринчук, Олександр Ковальчук, Євген Петруняк, Олександр Горобець, Олександр Аликсийчук, Максим Павлюк (племінник Іллі Павлюка) та інші. Також там був присутній колишній прокурор, а нині радник міністра МВС та член робочої групи з розробки законопроекту про гральний бізнес Дмитро Кавун і його дружина Ольга, яка є діючим депутатом від «Слуги народу».

За інформацією каналу, зустріч була присвячена стратегії щодо голосування за законопроекти, вигідні групі Павлюка-Тригубенка.

Надалі присутні на зустрічі депутати провалили перше голосування по законопроекту про гральний бізнес, утримавшись від голосування або й зовсім не прийшовши на робоче місце.

Сам Павлюк не є народним депутатом, він є бізнесменом з Чернівців, якого журналісти раніше називали "рішалою на митниці". При Януковичі він був помічником скандального депутата-комуніста Ігоря Калєтніка, якого вважали "смотрящим" за митницею.

Як повідомляв УНІАН, 19 грудня 2019 року Верховна Рада провалила в першому читанні голосування за урядовий законопроект про легалізацію грального бізнесу в Україні (№2285), який передбачає роботу казино винятково в п'ятизіркових готелях.

16 січня Рада схвалила законопроект про легалізацію грального бізнесу в Україні.