Леонід Кравчук виступив на російському телебаченні / фото УНІАН

Перший президент Леонід Кравчук підтвердив слова шостого президента Володимира Зеленського, що особиста зустріч лідерів нацистської Німеччини й СРСР стала передумовою початку Другої світової.

Про це він заявив в ефірі російського пропагандистського телеканалу Россия 1.

«Гітлер і Сталін зустрілися у Львові. Це ж документ, це не секрет. Вони намагалися домовитися», – сказав він, додавши, що «Гітлеру розв’язали руки» замість того, щоб зупинити.

Відео дня

Читайте такожЗеленський розширив апарат РНБО до 190 осіб

У відповідь ведучі сміялися і наполягали, що такого не було. Втім, Кравчук зазначив, що така політика обернулась проти самого Радянського Союзу.

27 січня український президент Володимир Зеленський на спільній конференції з польським колегою в Освенцимі заявив, що причиною початку Другої світової війни стала змова двох злочинних тоталітарних режимів, маючи на увазі нацистську Німеччину і Радянський Союз.

«Польща та польський народ першими відчули на собі наслідки злочинної змови тоталітарних режимів. Це призвело до початку Другої світової війни й дозволило нацистам запустити смертоносний маховик Голокосту. Сьогодні всім демократичним державам слід об'єднати свої зусилля. Європа і світ не мають права сьогодні мовчати, як це було в 1939 році, не мають права на байдужість і бездіяльність», - сказав він.

У відповідь речник Путіна Дмитро Пєсков назвав слова Зеленського образою, а глава російської розвідки Сергій Наришкін звинуватив українського главу у «зануренні в ідеї українського націоналізму».