Ілюстрація / REUTERS

Державний секретар США Майк Помпео прибув з офіційним візитом в Україну. 31 січня політик поклав квіти до меморіалу "Стіна пам'яті загиблих за Україну" біля Михайлівського золотоверхого монастиря у Києві.

Ілюстрація / REUTERS

Напередодні американський дипломат провів зустріч з міністром МЗС України Вадимом Пристайком.

Помпео у Києві має ще заплановані зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським, міністром оборони України Андрієм Загороднюком, предстоятелем Православної церкви України Епіфанієм та з колективом посольства США в Україні.

Як повідомляв УНІАН, Майк Помпео повинен був відвідати Україну раніше – 3 січня. Але 1 січня 2020 його поїздку перенесли  Помпео відклав свій візит до України: що трапилось через необхідність бути у Вашингтоні та реагувати на ситуацію в Іраку (якраз тоді стався напад на посольство США).

Читайте такожУ МЗС розповіли, про що завтра розмовлятимуть Пристайко з Помпео

Проте візит Помпео до України саме зараз, у розпал слухань про імпічмент Дональда Трампа, може свідчити не лише про намір покращити стосунки з Україною, а й про те, що американський держсекретар прагне переконатися, що Київ "не спричинить сюрпризів" (таку думку висловив політичний оглядач Іван Яковина).