З'явилась свіжа електоральна соціологія / Ілюстрація - фото УНІАН

Якби вибори до Верховної Ради пройшли в найближчу неділю, до складу парламенту пройшли б щонайменше чотири політичні сили: Слуга народу, ОПЗЖ, ВО “Батьківщина” та “Європейська солідарність”.

Читайте також"Ситуація може змінитися": Разумков на тлі скандалу із порадою Брагара "продати собаку" звернувся до нардепів

Про це свідчать результати соціологічного дослідження, проведеного в січні  “Центром соціального моніторингу” та Українським інститутом соціальних досліджень імені Олександра Яременка. 

Відео дня

Так, серед респондентів, які точно б пішли на дільниці та визначилися з вибором, 39,1% проголосували б за “Слугу народу”. 14,5  - за ОПЗЖ; 10,8% - за ВО “Батьківщина”, та 10,6% - за “Європейську солідарність”.

Впритул до 5-відсоткового бар’єру також наближаються партії “ВО Свобода” (4,6%) та “Голос” (4,4%).

smc.org.ua

Дослідження проводилось  з 24 по 28 січня 2020 року.  Опитано 2003 респондента віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком анексованого Криму та окупованих територій Донбасу.  Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,24% з імовірністю 0,95.

Нагадаємо, за результатами опитування, серед державних органів влади українці найбільше не довіряють Кабінету міністрів - 68,3%, особисто прем'єр-міністру Олексію Гончаруку - 65,5%.