Володимир Зеленський / REUTERS

Лідером довіри серед українців залишається президент України Володимир Зеленський, а рейтинг політсил очолює пропрезидентська партія «Слуга народу».

Про це свідчать результати опитування, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг» 22-26 січня.

Читайте такожЯкби парламентські вибори відбулись зараз, до Ради б пройшли щонайменше чотири партії - опитування

Відео дня

Зазначається, що результати опитування продемонстрували переважання очікування змін (50%) та надії (42%) серед населення України. Попри це третина відчуває розчарування, кожен п’ятий – незахищеність, напруженість або ж обурення, кожен восьмий – відчай та розгубленість.

Соціологи вказують, що за останні два роки в суспільстві зросли настрої очікування змін та надії, зменшилися – розчарування, напруженості та обурення. Позитивні емоції переважають серед молодшого та більш забезпеченого сегментів респондентів, негативні – у старшого та біднішого.

Лідером за довірою є президент Володимир Зеленський: довіряють йому 59%, не довіряють – 32%. Рівень довіри до інших ключових політиків має негативний баланс. Голові Верховної Ради Дмитру Разумкову довіряють 26%, не довіряють – 44%, співголові фракції «Опозиційна платформа - За життя» Юрію Бойку – 25% та 56% відповідно, лідеру партії «Голос» Святославу Вакарчуку – 22% та 62%, прем’єр-міністру Олексію Гончаруку – 20% та 53%, лідеру ВО «Батьківщина» Юлії Тимошенко – 20% та 73%, лідеру партії «Європейська солідарність» Петру Порошенку – 15% та 78%.

Рейтинг політичних сил очолює партія «Слуга народу»: 42,2% серед тих, хто визначився та має намір голосувати. За партії «Опозиційна платформа – За життя» – 13,5%, «Європейська солідарність» – 9,5%, «Батьківщина» – 8,1%. Підтримка інших партій – нижче 4%. Тих, хто не визначився, – близько 16%.

***Соціологічна група «Рейтинг» протягом 22-26 січня 2020 року провела опитування серед населення України від 18 років і старше. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення. Вибіркова сукупність: 2500 респондентів. Особисте формалізоване інтерв’ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження: не більше 2,0%.