Зеленський має подати декларацію за 2019 рік до 1 квітня 2020 року / фото УНІАН

НАЗК спростувало інформацію про перевірку щорічної електронної декларації президента Володимира Зеленського в зв’язку з його поїздкою в Оман на початку січня цього року.

Як повідомляє прес-служба відомства, НАЗК здійснює контроль своєчасності подання Зеленським повідомлення про суттєві зміни в майновому стані.

Читайте такожУ НАЗК почали перевірку Зеленського: не вніс поїздку в Оман в декларацію

Відео дня

Для цього були направлені запити з метою витребування документів. Згідно з правилами НАЗК, про суттєві зміни в майновому стані необхідно повідомити протягом 10 днів. Ця процедура не відноситься до перевірки щорічної декларації за 2019 рік, яку Зеленський ще не подав (кінцевий термін подачі е-декларації – 1 квітня).

«Дані дії проводяться в рамках фінансового контролю за своєчасністю повідомлення про суттєві зміни в майновому стані і не мають ніякого відношення до іншої процедури – перевірки декларації суб’єкта декларування», – заявили в НАЗК.

В агентстві додали, що витрати на січневу поїздку в Оман повинні бути задекларовані під час наступної кампанії, яка триватиме з 1 січня до 1 квітня 2021 року.

Зазначимо, 13 лютого програма «Схеми» оприлюднила своє розслідування в якому говориться, що в місто Маскат в Омані, коли там перебував Зеленський, прилітав секретар Ради безпеки РФ Микола Патрушев.

Раніше глава Офісу президента Андрій Єрмак прокоментував розслідування програми «Схеми» щодо візиту президента Володимира Зеленського в Оман. За його словами, влада готова до спілкування з журналістами, але хотіла б відповідати на питання, «які базуються на фактах, а не припущеннях».

Нагадаємо, олігарх Віктор Медведчук підтвердив, що його літак був в Омані під час відпочинку Зеленського, але Суркова він туди не возив. Помічник президента Андрій Єрмак назвав подібні підозри брудними технологіями і пояснив, чому Зеленський затримався на відпочинку.

Раніше була озвучена інша версію можливих переговорів Зеленського – гостей з Москви доставив в Оман замовлений президентом літак, на ньому він полетів після зустрічі в Київ, тому і затримався. А московських гостей відвіз назад в російську столицю літак Медведчука.

Володимир Зеленський прибув до Оману для  проведення низки зустрічей на найвищому рівні та обговорення співпраці між країнами та залучення інвестицій.

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко не надав відповідь на запитання народних депутатів України щодо візиту Президента Зеленського в Оман під час години запитань до уряду у ВР.

За словами Андрія Богдана, поїздка президента до Султанату Оман не була офіційним візитом, не носила офіційний статус і здійснювалася з приватною метою і за приватні кошти. Організаційно-протокольне забезпечення не проводилося, делегація не передбачалася.