Володимир Зеленський / фото REUTERS

Всі, хто 20 лютого свідомо і спеціально сіяв серед людей у Нових Санжарах на Полтавщині паніку і організував тим самим масові заворушення в селищі, понесуть відповідальність.

Читайте такожЗеленський побачив політичне підґрунтя в акціях проти евакуації українців з УханяТаку заяву зробив президент України Володимир Зеленський ввечері, 21 лютого. Його відеозвернення опубліковано у нього на Facebook-сторінці.

Зеленський натякнув, що серед організаторів цих зіткнень – ті ж люди, які до цього виступали проти ринку землі.

Відео дня

«Замовники та організатори понесуть відповідальність. Всі фото - і телекамери зафіксували обличчя багатьох людей, які організували масові заворушення. Це відомі світові «вірусологи в спортивних костюмах». Раніше вони вже були помічені як «шановні аграрії», що виступають проти ринку землі», – сказав він.

«Всім режисерам, постановниках цього погорілого театру, який, напевно, готується до нових вистав, я хочу сказати наступне: є моменти, коли немає інтересів влади чи опозиції, є інтереси України. В такі моменти їй потрібна не фейкова, а справжня солідарність», – сказав він, ймовірно, натякаючи на назву партії свого попередника – «Європейська солідарність».

На думку Зеленського, вся ця історія з коронавірусом і поверненням українців з Китаю – це «черговий іспит для українського суспільства».

Як повідомляв УНІАН, 20 лютого у Нових Санжарах Полтавської області місцеві жителі протестували проти прибуття в медичний центр МВС, розташований у їх населеному пункті, евакуйованих з Китаю громадян України та іноземців. Протестувальники кидали каміння в автобуси з евакуйованими громадянами.

Під час протистояння 9 правоохоронців отримали поранення. Поліція за фактом подій у Нових Санжарах відкрила дві кримінальні провадження за фактом масових заворушень і насильства стосовно правоохоронців.

21 лютого поліція відпустила 23 з 24 найбільш агресивних осіб, затриманих під час протестів, одну людину залишили під вартою.

Протягом 14 днів люди будуть перебувати в медцентрі «Нові Санжари» на обсервації із забезпеченням суворого режиму санітарно-епідеміологічного контролю і безпеки.