В Україні протягом двох-трьох місяців буде воєнна стратегія \ УНІАН

Генеральний директор Директорату з питань національної безпеки та оборони Офісу президента Іван Апаршин заявив, що найближчим часом в Україні з'явиться нова стратегія національної безпеки і оборони та воєнна стратегія.

Читайте такожРНБО розглянула проект Стратегії національної безпеки України

Як передає кореспондент УНІАН, про це Апаршин сказав під час виступу на публічній дискусії «Річниця внесення змін до Конституції: результати та досягнення органів державної влади та громадських організацій на шляху України до НАТО».

Відео дня

«Набуття членства в НАТО - в Україні це питання взагалі на сьогодні вже не обговорюється», - заявив він.

Апаршин зазначив, що найближчим часом вийде указ президента Володимира Зеленського про «Стратегію національної безпеки і оборони», де буде вказано, що «кінцева мета України - це повноправне членство України в НАТО».

«Найближчим часом, протягом двох-трьох місяців буде воєнна стратегія України. Там також буде пряма норма щодо вступу України в НАТО», - заявив він.

Також Апаршин сказав, що разом з Генеральним штабом ЗСУ обговорюються шляхи якомога скорішого переходу на нову систему управління армією.

За його словами, в рамках реформування сектору безпеки і оборони сьогодні кожен захід можна підтвердити практичними кроками, щоби дати їм оцінку.