Мельничука затримали 1 березня у Греції / фото УНІАН

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко пояснив, як прізвище затриманого у Греції колишнього народного депутата, екс-командира батальйону «Айдар» Сергія Мельничука опинилося в системі Інтерполу.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Пристайко сказав журналістам.

«За останньою інформацією, це затримання відбулось через повідомлення Російської Федерації на двосторонньому рівні», - сказав він.

Відео дня

Пристайко уточнив, що внесення Мельничука в бази даних Інтерполу було здійснено саме через двосторонні канали РФ і Греції.

Читайте такожУ МЗС підтвердили затримання у Греції екс-командира "Айдару" Мельничука

«Через те, що воно було внесено на двосторонньому рівні, а не через загальну центральну систему Інтерполу, ми не могли попередити цього українського громадянина про те, що його прізвище знаходиться у цьому переліку. І це спеціально Російською Федерацією так робиться, щоб не дати можливість українській владі повідомити. Це вже не перший випадок», - сказав міністр.

Пристайко зазначив, що консул зустрівся з Мельничуком ще вночі одразу після повідомлення про те, що відбулось затримання.

За словами міністра, наразі відбувається з'ясування обставин цієї справи, Генеральне консульство в Салоніках постійно перебуває в контакті.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 2 березня у Міністерстві закордонних справ України повідомили, що 1 березня у Греції затримали колишнього народного депутата, екс-командира батальйону «Айдар» Сергія Мельничука.