Ілюстрація REUTERS

Комітет постійних представників країн-членів Європейського Союзу (Coreper) погодив рішення про продовження на наступні півроку санкцій проти 175 осіб та 44 організацій через порушення суверенітету України.

Читайте такожСША назвали умову зняття "кримських" санкцій проти Росії

Про це представник України при Європейському Союзі Микола Точицький повідомив у Facebook.

Відео дня

"Комітет постійних представників ЄС погодив продовження санкцій проти 175 осіб та 44 організацій, причетних до підриву територіальної цілісності України. Це рішення є особливо цінним напередодні 6-х роковин окупації Криму і демонструє єдність ЄС щодо політики невизнання. Сподіваємось на подальші практичні кроки ЄС та у відповідь на започаткування Росією залізничного сполучення з окупованим Кримом", - наголосив Точицький.

Як повідомляв УНІАН, відповідні санкції вперше було запроваджено у 2014 році, і наступні кожні півроку їхня чинність продовжувалася. Також список індивідуальних санкцій поповнювався новими іменами через триваюче порушення територіальної цілісності, суверенітету і незалежності України. Останній раз санкції продовжували на півроку 12 вересня 2019 року - до 15 березня 2020 року.