Ілюстрація / REUTERS

Міністр закордонних справ Канади Франсуа-Філіп Шампань наголошує, що його країна виступатиме за тісніші євроатлантичні зв'язки та інтеграцію України у західні структури.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Шампань сказав на церемонії офіційного завершення річної навчальної програми для вищого військового керівництва "Стратегічне лідерство: сектор безпеки і оборони України" у Києво-Могилянській бізнес-школі.

Читайте такожУкраїна й Канада визначили пріоритети двостороннього оборонного співробітництва

Відео дня

Глава МЗС Канади наголосив: "Ми завжди виступатимемо більше на підтримку кращих євроатлантичних відносин та інтеграції".

"Я вважаю, що Канада є особливою країною у світі, коли ми думаємо про трансатлантичні відносини. Ви маєте друга по той бік Атлантики", - заявив Шампань і додав, що Канада підтримує Україну "словами і справами".

"І завдяки нашому Генеральному штабу і, зрозуміло, посольству, ми не лише говоримо, ми втілюємо те, і що ми віримо. Ми віримо у лідерство, ми віримо у цілісність, ми віримо у найкращу державну службу, яку ви можете створити", - сказав Шампань.

За його словами, започаткування програми стратегічного лідерства в рамках військової взаємодії з Україною з 2017 року є важливим елементом підтримки українців.

Шампань додав, що з 1993 року у рамках програми співробітницва було підготовлено 2 тис. 600 українців.

Крім того, повідомив міністр, продовжиться фінансування програми стратегічного лідерства на наступні два роки.

За словами Шампаня, в рамках програми "Об'єднувач" (UNIFIER) канадські інструктори підготували більш як 16 тис. українських військових.