У МЗС моніторитимуть інформацію про наукові розробки у сфері боротьби з коронавірусом / фото УНІАН

У Міністерстві закордонних справ України запровадили моніторинг інформації про наукові розробки та найкращі практики у сфері боротьби з коронавірусом.

Читайте такожМЗС радить дипломатам іноземних країн та іноземцям обмежити пересування між містами в Україні

Як ідеться у заяві МЗС, відповідне доручення міністр закордонних справ Дмитро Кулеба надав усім закордонним дипломатичним установам України 20 березня.

Відео дня

"Подолання пандемії коронавірусу - глобальний виклик, відповідь на який шукають по всьому світу. У той час, коли в Україні з’являються перші випадки захворювання, деякі країни вже накопичили практичний досвід стримування епідемії та ефективних підходів до їх подолання. Україна має тримати руку на пульсі наукового та практичного прогресу, щоб якомога швидше впроваджувати ті, які запобігатимуть поширенню вірусу та зберігатимуть здоров'я і життя наших громадян - як пацієнтів, так і лікарів", - підкреслив Кулеба.

Усю зібрану інформацію про нові підходи та практику діагностики, лікування, попередження поширення коронавірусу за кордоном, закордонні дипломатичні установи України передаватимуть у Міністерство охорони здоров’я.