Видатки для Мінкульту збираються урізати / cultua.info

Міністерство фінансів України готується скоротити видатки на культурну галузь України.

Про це повідомив у Facebook народний депутат від "Слуги народу" Олександр Ткаченко.

"Сьогодні мені стало відомо, що Мінфін України підготував рішення щодо секвестру держбюджету. Під приводом боротьби з кризою та під вивіскою "таємно", більш ніж наполовину(!) збираються урізати всі видатки на культурні проекти. Фактично Мінкультури залишають лише видатки на утримання – тобто зарплатню. Що це означає? Це смерть для всієї креативної індустрії. Сотні тисяч людей залишаться без роботи. Зусилля витрачені для росту та розвитку культурних сфер, яких вдалося досягнути за останні роки, зійдуть нанівець. Ми відкинемось на кілька років назад", - повідомив депутат.

Відео дня

Читайте такожУряд призначив очільників Держспорту, Держкіно та ще двох відомств

За інформацією Ткаченка, мова йде про фактичну ліквідацію діяльності Держкіно, Українського культурного фонду, Інституту книги, програми "зшивання країни", діяльності творчих спілок, туризму, реставраційних робіт по захисту історико-культурної спадщини, програм інформполітики тощо.

Ткаченко зазначив, що культура - це єдине, що об'єднує всю націю в період кризи. "І перед прийняттям таких рішень, Мінфін зобов’язаний був проконсультуватись з депутатами та профільним міністерством", - додав він. 

Як повідомляв УНІАН, Мінкульт до 1 вересня обіцяє запустити безкоштовну онлайн-платформу для вивчення української мови.