Денис Шмигаль / REUTERS

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявляє, що уряд не видавав жодних вказівок про облаштування особливих палат для високопосадовців.

Про це він написав у Telegram.

При цьому прем’єр звернувся до органів місцевої влади, аби ті перевірили інформацію щодо виділення окремих палат і прозвітували.

Відео дня

Читайте такожРазумков назвав законопроект щодо онлайн-засідань Ради "достатньо дискусійним"

«Моя позиція: ніяких VIP-палат для чиновників бути НЕ може! Палати з місцями, обладнаними для охорони, мають бути лише для осіб, які прибувають із закладів пенітенціарної системи», – йдеться у повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, раніше мер Києва Віталій Кличко підтвердив, що у лікарнях будуть окремі палати для VIP-осіб у випадку їхнього захворювання на коронавірус. За його словами, «така практика завжди була, і не тільки в Україні». 

Хоча спочатку Кличко спробував інформацію про відповідне своє розпорядження готувати такі палати спростувати, але відразу її сам підтвердив.

«Що стосується VIP-палат, нібито, для депутатів та інших чиновників, – такого немає! Я підняв інформацію щодо розпорядження, яке опублікували ЗМІ. Зараз з'ясовуємо всі деталі. Справді, завжди так було, що перші особи держави - президент, прем'єр-міністр, голова Верховної Ради - на випадок захворювання повинні мати певні умови. Окремі палати і щоб поряд знаходилася державна охорона. Така практика завжди була. І, до речі, не тільки в Україні», – зазначив він.

Також Кличко заявив, що розпорядження про облаштування у лікарнях «нібито, VIP-палат для депутатів та інших чиновників» було зроблене на виконання наказів Державної служби охорони, МОЗ і зверненні на їх підставі Державного управління справами при президенті.