Ілюстрація / REUTERS

Верховна Рада проголосувала за негайне підписання її головою Дмитром Разумковим законів, ухвалених сьогодні на позачергових засіданнях парламенту.

Як передає кореспондент УНІАН, за дане рішення проголосували 328 народних депутатів.

Читайте такожВерховна Рада не підтримала призначення Степанова на посаду глави МОЗ

Відео дня

Перший віце-спікер Руслан Стефанчук, який вніс дану пропозицію, зазначив, що це дасть змогу якнайшвидше направити на підпис президенту ухвалені закони, спрямовані на боротьбу з коронавірусом.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 30 березня, Верховна Рада ухвалила закон (законопроект №3275), спрямований на забезпечення додаткових соціальних й економічних гарантій у зв'язку з поширенням коронавірусу, який, зокрема, передбачає введення заборони банкам підвищувати процентні ставки за кредитними договорами на період карантину, введеного владою в рамках заходів для протидії поширенню в країні цього захворювання.

Крім того, Рада ухвалила: закон щодо можливості засідань її комітетів у режимі відеоконференції (законопроект №3277), постанову про продовження роботи в комітетах до скасування карантину (№ 3278).

Серед іншого, парламент дозволив для лікування спричиненої коронавірусом хвороби COVID-19 використовувати незареєстровані в Україні лікарські засоби (законопроект № 3268).

Також Рада звільнила міністрів охорони здоров’я Іллю Ємця та фінансів Ігоря Уманського, натомість не призначила запропоновані урядом кандидатури Максима Степанова та Сергія Марченка.

Парламент також відхилив запропоновані урядом зміни до державного бюджету на 2020 рік, відправивши документ до профільного парламентського комітету для доопрацювання до повторного першого читання.