Венедіктова розповіла, чому вона погодилась обійняти посаду генпрокурора / фото УНІАН

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова заявила, що єдине завдання, яке поставив перед нею президент України Володимир Зеленський, – це навести лад в прокуратурі.

Про це вона повідомила в інтерв’ю «Українській правді».

«Коли президент підписував подання і коли ми з ним говорили про таку можливість (призначення генпрокурором – УНІАН), взагалі жодних умов не стояло і прізвище Порошенка не звучало», - заявила вона.

Відео дня

Венедіктова вважає, що висунення її кандидатури на посаду генпрокурора спровокували ЗМІ.

«От у мене таке відчуття. Якраз після того, як Руслану Рябошапці була недовіра Верховної Ради, почали писати про кандидатів. І почало звучати моє прізвище», - зауважила вона.

Читайте такожГенпрокурор Венедіктова представила свого нового заступника

Венедіктова розповіла, чому вона погодилась обійняти посаду генпрокурора: «тому що, дійсно, відповідальна дуже посада, і мій, в принципі, професійний шлях – це шлях, пов'язаний з приватним правом і зі сферою приватно-господарською, арбітражні інституції. Тобто, я людина, яка себе позиціонує дуже пов’язаною з громадянським суспільством, насправді».

«Чому президент вирішив, що я можу стати потужним генеральним прокурором? Ми ж розуміємо, що тепер генеральний прокурор після того, як 7 місяців був попередній, не має часу. Я прийшла без оцієї подушки часу, її в мене немає. Чому я? Я думаю, може, тому, що я себе непогано проявила на посаді тимчасово виконуючого обов’язки ДБР. Справді, непогано. Як би там не було, але мені здається, що я показала достатній професійний рівень і рівень незалежності», - переконана Венедіктова.

«Я вам зараз скажу абсолютно відверто: задачі жодні не ставилися. Фраза, з якою я пішла в ДБР, була та ж сама фраза, з якою я пішла в Офіс генерального прокурора: «Наведи порядок». Все. Це єдине, що проговорювалося», - резюмувала вона.

Як повідомляв УНІАН, 17 березня Верховна Рада дала згоду на призначення Ірини Венедіктової на посаду генерального прокурора. У той же день президент Володимир Зеленський призначив її генпрокурором.