Денис Шмигаль анонсував стратегію виходу України з карантину / фото УНІАН

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль презентував попередній варіант того, як планується виводити Україну зі стану карантину.

Як повідомив голова уряду у своєму Telegram-каналі, повноцінну стратегію буде презентовано наступного тижня, а сьогодні вже окреслено основні її етапи.

Так, за словами Шмигаля, до початку травня Україна буде жити в "режимі надзвичайної ситуації". В цей період передбачається підтримка соціально вразливих верств населення, допомога безробітним та тим, хто перебуває у вимушеній відпустці, мобілізація медичних ресурсів, підтримка медперсоналу та інших фахівців, задіяних у боротьбі з COVID-19.

Відео дня

Читайте також"Поговоримо чесно": Аваков назвав імовірні терміни завершення карантину

З початку травня передбачається зміна режиму на "Україна йде на роботу". До початку червня уряд планує створити 500 тисяч нових робочих місць та надавати кредитну підтримку малого та середнього бізнесу. Крім цього, в цей час планується частково зняти обмеження на роботу громадського транспорту та запровадити зміщений графік робочого дня.

З початку червня до початку липня планується запровадити "нові соціальні стандарти життя". Як йдеться в опублікованій прем'єром інформації, за цей час буде завершено освітній навчальний рік 2019-2020, буде відновлено роботу громадського транспорту за новими правилами, а також послаблено умови самоізоляції для людей похилого віку. Крім цього, буде дозволено відвідувати зони відпочинку "за умови дотримання норм безпеки".

Шмигаль презентував попередній варіант стратегії виходу України з карантину

Як повідомляв УНІАН, уряд запровадив загальнонаціональний карантин з 11 березня, а згодом продовжив його до 24 квітня.

Читайте також: