REUTERS
 

"Лідери трьох країн обговорили кризову ситуацію на південному сході України (за безпосередньої участі РФ окуповано деякі райони Донецької та Луганської областей - УНІАН) і хід реалізації Мінських домовленостей, у тому числі з урахуванням засідань Контактної групи та її робочих підгруп, що відбулися 26-27 серпня 2015 року в Мінську ", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що Меркель і Олланд інформували про підсумки їхньої недавньої зустрічі в Берліні з президентом України Петром Порошенком (24 серпня - УНІАН).

Путін при цьому, незважаючи на збільшення кількості загиблих серед українських військових, звинуватив їх в обстрілі.

Відео дня

Читайте такожОБСЄ фіксує розміщення важкого озброєння бойовиками у порушення Мінських угод

"Путін висловив стурбованість триваючими обстрілами українськими силовиками населених пунктів Донбасу, нарощуванням збройних сил України вздовж розмежувальної лінії", - заявили у Кремлі.

При цьому заявлено про необхідність налагодження прямого діалогу між Києвом і "представниками Донецька і Луганська, а також зняття фінансово-економічної блокади з Донбасу". Президент Росії підтвердив безальтернативність політичного врегулювання конфлікту на основі повної реалізації Мінських домовленостей, "важливість проведення в Україні узгодженої з Донецьком і Луганськом конституційної реформи".

Крім того, повідомляється, що в ході розмови відбувся ґрунтовний обмін думками з питань, пов'язаних з проведенням восени 2015 року місцевих виборів у регіонах України. Обговорено також основні аспекти подальшої роботи в рамках «нормандського формату», включаючи переговори міністрів закордонних справ та підготовку до нової зустрічі на вищому рівні.