Укрэнерго / Открытые источники

Про це УНІАН повідомили у департаменті протидії злочинності у сфері економіки МВС України.

Читайте такожУкраїна відновила постачання електроенергії до Польщі

Згідно з повідомленням, вилучені документи, що підтверджують фінансово-господарську діяльність підприємств, які брали участь у державних закупівлях, друку, комп'ютерна техніка, флеш-накопичувачі, 37,8 тис. дол. і 300 тис. грн.

Відео дня

"Департаментом протидії злочинності у сфері економіки МВС України здійснюється оперативне супроводження досудового розслідування в кримінальному провадженні, відкритому ГПУ ч. 2 ст. 364, ч. 5 ст. 191 КК України, за фактом розкрадання посадовими особами ДП НЕК "Укренерго" державних коштів шляхом організації закупівель товарів, робіт і послуг у підконтрольних підприємств за завищеними цінами", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, досудовим розслідуванням встановлено, що посадові особи ДП НЕК "Укренерго" протягом 2010-2014 років, вступивши в попередню змову з керівниками комерційних структур, що організовували конкурсні торги щодо закупівлі товарів, робіт і послуг у підконтрольних підприємств за завищеними цінами. Розкрадені таким чином державні кошти чиновниками були легалізовані і використані для власного збагачення.

Читайте такожУ ГПУ розповіли про причини обшуку в "Укренерго"

"5 жовтня співробітники департаменту ППСЭ МВС України при процесуальному керівництві Генеральної прокуратури проводять санкціоновані обшуки за місцем роботи та проживання посадових осіб державного підприємства та керівників комерційних структур", - додали у відомстві.

Вилучені документи, що підтверджують фінансово-господарську діяльність підприємств, які брали участь у державних закупівлях, друку, комп'ютерна техніка, флеш-накопичувачі, 37,8 тисяч доларів США, 300 тис. гривень.

Рішення про подальшу долю чиновників найближчим часом буде ухвалено Генеральною прокуратурою.