REUTERS

На засіданнях робочої підгрупи з політичних питань Тристоронньої контактної групи щодо Донбасу сторони не можуть знайти спільних позицій.

Про це у коментарі кореспонденту УНІАН сказав представник України у політичній підгрупі Роман Безсмертний.

Безсмертний поінформував, що 20 жовтня робоча підгрупа з політичних питань продовжувала обговорювати питання так званих виборчих модальностей, а саме: мова йшла про питання адміністрування виборів, місце та роль політичних партій і засобів масової інформації у політичному процесі, в тому числі в умовах виборів. “Тут у нас кардинально протилежні позиції”, - сказав Безсмертний.

Відео дня

Він наголосив, що позиція української сторони полягає в тому, що в межах визначеного в Україні законодавства за проведення виборів та здійснення виборчих прав повинна відповідати Центральна виборча комісія України.

Читайте такожУ Мінську контактна група підписала угоду про відвід озброєнь калібром менше 100 мм

“Точнісінько так стосується питання політичних сил, що не може на будь-якій території не діяти закон, обмежуватися, скажімо, в чомусь права політичних сил, тому що вони створені для того, щоб реалізовувати політичний процес”, - заявив представник України.

При цьому він зауважив, що “наші візаві наполягають на тому, що у цьому анклаві не можуть брати участь у виборчому процесі ніякі політичні партії, і жоден інструмент у політичному процесі їм не повинен належати, там фінансування кандидатів, організація виборів, підтримка тощо“, - заявив Безсмертний.

Також він зазначив, що кардинальні розходження існують у питаннях роботи засобів масової інформації, зокрема у процесі проведення можливих виборів.

За його словами, протилежна сторона, використовуючи різноманітні епітети, сама хоче визначати роль і місце українських ЗМІ у виборчому процесі. “І наполягають на тому, щоб була заборонена участь у висвітлені цих питань, більше того, щоб було створено якийсь спеціальний орган акредитації”, - сказав Безсмертний.

За його словами, цей орган нібито повинен займатися оцінкою щодо доступу ЗМІ на окуповані території. “Тут ми не можемо знайти спільної мови”, - сказав Безсмертний.