Генпрокуратура закончила расследовать уголовное производство против Мосийчука / УНИАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на брифінгу повідомив прокурор ГПУ Владислав Куценко.

"Вчора Генеральна прокуратура завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні, пов'язаному з оголошенням підозри народному депутату України Ігорю Мосійчуку", - повідомив Куценко.

Відео дня

Також Мосійчуку, за словами прокурора ГПУ, загрожує до 12 років позбавлення волі.

"Максимально, відповідно до статей, які відпрацювали наші слідчі, він може отримати до 12 років позбавлення волі" , - заявив Куценко.

У той же час він наголосив, що це вже буде вирішувати не прокуратур, а суддя.

Як повідомляв УНІАН, 17 вересня Верховна Рада за поданням Генпрокуратури дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Мосійчука.

Читайте такожУ прес-службі Мосійчука розповіли про хворобу нардепа

На засіданні ВР було продемонстровано зняте прихованою камерою відео за участю нібито Мосійчука, де йшлося про можливості вирішення бізнес-питань за гроші.

Через деякий час його затримали в будівлі ВР.

За інформацією ГПУ, Мосійчук підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених п'ятьма статтями Кримінального кодексу.

18 вересня Печерський райсуд Києва виніс рішення про обрання Мосійчуку запобіжного заходу у вигляді взяття під варту до 15 листопада. Адвокати депутата оскаржили це рішення, проте Апеляційний суд Києва залишив депутата під вартою.