МИД установил у себя стул для Сенцова / twitter.com/MFA_Ukraine

Про це повідомляє МЗС у своєму "Твіттері".

Інсталяція FREEDOM у вигляді крісла, створеного українською студією llil Design, встановлена біля входу в міністерство для іноземних делегацій.

Проект представили посол з особливих доручень МЗС Дмитро Кулеба і засновник llil Design Дмитро Аллілуєв.

Відео дня

Читайте такожПорошенко закликав ООН тиснути на Росію, щоб звільнити незаконно утримуваних українців

МЗС називає це черговим заходом у сфері публічної дипломатії, спрямованим на зміцнення міжнародної підтримки українських політв'язнів в Росії.

"Ключовий сигнал проекту - Олег Сенцов повинен сидіти не в тюрмі в Росії, а на своєму режисерському кріслі в Україні і створювати нові фільми", - вважає українське зовнішньополітичне відомство.

Читайте такожПрезидент нагородив Сенцова і Кольченка орденами "За мужність"

Як зазначається, завдяки розташуванню режисерське крісло в будівлі міністерства буде нагадувати іноземним відвідувачам про необхідність докласти максимальні міжнародні зусилля для звільнення Сенцова та інших українських політв'язнів в Росії.

Як повідомляв УНІАН, режисера Сенцова і активіста Олександра Кольченка російські спецслужби "затримали" в окупованому Криму в травні 2014 року. ФСБ оголосила, що вони є членами забороненої в Росії української організації "Правий сектор". Згідно з версією слідства, активісти планували вчинення диверсійно-терористичних актів у ряді кримських міст, а в подальшому - знищення низки об'єктів життєдіяльності, залізничних мостів, ліній електропередач.

Читайте такожСенцов і Кольченко після оголошення вироку почали співати гімн України (відео)

Російський суд засудив Сенцова до 20 років позбавлення волі в колонії строго режиму, а Кольченка - до 10 років.

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International і російський правозахисний центр "Меморіал" визнали їх політв'язнями.

Читайте також"Суд окупантів не може бути справедливим": чеські та словацькі інтелектуали закликали звільнити Сенцова