В МВД считают главу ЦИК ответственным за срыв выборов в Мариуполе / Фото УНИАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це на прес-конференції заявили радники міністра внутрішніх справ Іван Стойко та Зорян Шкіряк.

За словами Шкіряка, він "все-таки хотів би ще раз звернутися до ЦВК, зокрема до її голови пана Охендовського, який дуже вміє говорити про законність тих чи інших речей, пам'ятати про свою головну місію і не підміняти поняття. Особисто я вважаю, що дуже велика роль у негативних наслідках першого туру (виборів) є у зв'язку з бездарною, а часом злочинною роботою ЦВК".

Читайте такожЯрош закликав перенести вибори в Маріуполі на 2017 рік і заявив, що батальйони не дадуть "злити" місто "ДНР"

Відео дня

У свою чергу Стойко зазначив, що зрив виборів у Маріуполі - це відповідальність особисто Охендовського, який вчасно не втрутився у ситуацію і не розпорядився оперативно прийняти рішення про друк бюлетенів в іншому місці.

Як повідомляв УНІАН, 25 жовтня не відбулося голосування на місцевих виборах в Маріуполі.

Читайте такожПорошенко пояснив, чому вибори в Маріуполі було зірвано

Маріупольський виборчком відмовився приймати виборчі бюлетені, надруковані в друкарні газети "Приазовський робочий". Таке рішення було прийнято через знайдені розірвані бюлетені, а також помилки в них.

У зв'язку з цим Маріупольський тервиборчком звернувся до ЦВК з вимогою перенести дату виборів.

Міліція проводить розслідування подій, які призвели до зриву виборів у Маріуполі.

Сам же Охендовський вважає, що політичні сили в Маріуполі спочатку були налаштовані на зрив виборів і категорично заперечує провину ЦВК в цьому.