УНИАН

Таку думку він висловив в інтерв'ю програмі "Лівий берег із Сонею Кошкіною".

"Якщо говорити про Маріуполь, та й узагалі про ці місцеві, то заслуга ЦВК у тому, що законність всюди завжди відновлювалася своєчасно. ЦВК - не правоохоронний орган, на жаль, вона не має інструментів реагування на злочинну бездіяльність окремих членів ТВК. Спецназу ЦВК поки що не існує", - зазначив Охендовський, коментуючи ситуацію, яка склалася у виборчкомі Маріуполя в день голосування.

Читайте такожУ ЦВК назвали відповідальних за прийняття рішення про призначення дати виборів у Маріуполі та Красноармійську

Відео дня

Уже постфактум ми перевіряли, чому дійсно було обрано саме цю друкарню. Отже, ця друкарня є найбільшою і - за наявною у нас інформацією - єдина в місті Маріуполі здатна надрукувати відповідний наклад у ті терміни, які передбачено законом. Тираж - 700 тис. бюлетенів. У Маріуполі - 350 тис. виборців, отже - враховуючи, що мова про вибори міської ради і мера - тираж повинен бути подвійним", - зазначив Охендовський.

Разом із тим він категорично спростовує, що на долю виборів у Маріуполі міг вплинути один із членів ЦВК, делегований раніше від Партії регіонів, який курирував нинішній виборчий процес у Донецькій області.

Читайте такожРадник глави МВС вважає Охендовського причетним до порушень виборчого законодавства

"Члени ЦВК між собою регіони не ділять. Члени ЦВК рішенням комісії закріплюються за відповідними регіонами України. Передусім для надання консультативної-методичної допомоги місцевим комісіям. Олександр Миколайович Шелестов насправді чудово впорався зі своїми обов'язками. На мій - голови ЦВК - погляд, його робота з підготовки цих місцевих виборів варта найвищої оцінки. Вона була абсолютно неупередженою, вона не була пов'язана з позиціями жодної політичної сили. Коли Олександр Миколайович пропонував ті чи інші варіанти рішень, переважна більшість складу ЦВК голосувала за них. Ну, крім однієї людини, яка часто голосувала проти – у нас таке трапляється (Андрія Магери - ред.)", - розповів глава ЦВК.

Читайте такожРада коаліції не змогла домовитися щодо виборів в Маріуполі та Красноармійську

"Я деперсоніфіковано зараз висловлююся. Кожен член комісії має право на свою позицію. Номінований до складу ЦВК 2007 року від Партії регіонів, Олександр Миколайович жодного разу не дав підстав засумніватися в тому, що пропоновані ним варіанти рішень і дій ЦВК якось пов'язані з політикою цієї партії в минулому чи пов'язані з політикою залишків цієї партії зараз. Ще раз підкреслюю: немає жодних підстав звинувачувати Шелестова в політичній заангажованості", - резюмував Охендовський.