REUTERS

Як повідомляє ТАСС, про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін за підсумками зустрічі "нормандської четвірки" в Берліні.

"Ми обговорили сьогодні різні гуманітарні аспекти, політичний процес. Крім того, основним пунктом було питання про доступ СММ ОБСЄ на схід України. Це питання було поставлено конкретно", - сказав він.

Читайте такожЯценюк про невиконання бойовиками "Мінська-2": На цій угоді відбитки пальців Путіна

Відео дня

За словами глави вітчизняного зовнішньополітичного відомства, кількість відповідних баз має збільшитися.

Чергова зустріч глав МЗС в "нормандському форматі" має відбутися до кінця року, зазначив Клімкін.

Вибори в Донбасі повинні відповідати українському законодавству і нормам ОБСЄ, наголосив Клімкін.

"Для нас очевидно, що вибори на окремих територіях Донбасу повинні базуватися в першу чергу на українському законодавстві, - сказав він, - і повністю на критеріях Бюро демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ) ОБСЄ.

Читайте такожВ АП розповіли, за яких умов санкції проти РФ можуть бути посилені

Міністр також звернув увагу, що організацією виборів і контролем процесу повинна займатися ЦВК України.

Як повідомляв УНІАН, угоду про припинення вогню між урядовими військами і проросійськими терористами на Донбасі переважно дотримується вже більше двох місяців - з початку вересня. Водночас спостерігачі фіксують поодинокі спалахи насильства.

Зокрема, українські військові заявили про 12 обстрілів своїх позицій із боку проросійських бойовиків у вечірні години 4 листопада, вночі 5 листопада, а вчора вранці вперше за кілька місяців бойовики відкрили вогонь по житлових кварталах Красногорівки Донецької області.