УКРОП / Фото УНИАН

Протягом останніх кількох днів правоохоронні органи чинять шалений тиск на добровольців та членів «УКРОПу» у Дніпропетровській області.

Про це сьогодні під час прес-конференції в УНІАН заявив народний депутат України Андрій Денисенко.

Читайте такожУ КВУ повідомили, що до всіх обласних рад проходять лише дві партії (інфографіка)

Відео дня

«Останні кілька днів відбувається шалений тиск на активістів Майдану, добровольців, членів партії «УКРОП» у Дніпропетровській області. Напередодні другого туру виборів міського голови Дніпропетровська, правоохоронні органи на пряме замовлення команди Вілкула (Олександр Вілкул – кандидат на посаду міського голови Дніпропетровська від «Опозиційного блоку» - УНІАН) розпочали нову хвилю репресій… Апеляційний суд області конвеєром штампує ухвали на арешт та затримання добровольців і активістів громадського формування «Січ». Серед тих, хто перебуває під ударом, я, як мінімум двоє моїх помічників, кандидати і вже обрані депутати від «УКРОПу» до місцевих органів влади. Замовником цього переслідування є особисто Вілкул і наближені люди з його команди, які очолюють силове крило «Опозиційного блоку» по Дніпропетровській області і півдню та сходу України», - зазначив політик.

Він озвучив власну версію, якою є мета подібного тиску на активістів та добровольців в області.

«Мета цієї спецоперації з арештів і обшуків у добровольців та активістів полягає у тому, щоб з одного боку нейтралізувати ті структури і сили у Дніпропетровську, які можуть стати на заваді масовим фальсифікаціям виборів на користь Вілкула - тих сил, які чинили і чинять активний спротив як російській агресії на сході, так і проросійській 5-тій колоні на Дніпропетровщині», - додав він.

За словами Денисенка, такі дії правоохоронців є непоодинокими.

Читайте такожБПП закликає мешканців Дніпропетровська голосувати проти Вілкула

«Вчора я отримав інформацію про затримання лідера Самооборони Синельникова. В Синельниковому тривають обшуки у добровольців і активістів. Місяць тому такі ж обшуки були у Павлограді та Кривому Розі. Все це свідчить про те, що репресивний апарат режиму Януковича, який не демонтований режимом Порошенка, намагається залякати, пересаджати українських патріотів і тих, хто не пустив у нашу область Путіна, на відміну від друзів Вілкула, які здавали Донбас», - сказав він.

Денисенко також наголосив, що у команди кандидата на посаду міського голови від партії «УКРОП» Бориса Філатова немає жодних сценаріїв щодо зриву виборів у Дніпропетровську.