2000.ua

Про це вона сказала в інтерв'ю Новому времени, коментуючи розслідування ГПУ розстрілу Небесної сотні.

За її словами, безпосередньо слідство у справі, очолюване Сергієм Горбатюком, працює — «у них є деякі успіхи», але працює по цій справі лише п'ята частина від необхідного числа слідчих.

Читайте такожПрезидент прокоментував розслідування злочинів проти Євромайдану

Відео дня

«Їх досі не можуть забезпечити потрібною технікою, хоча вона куплена. В результаті у багатьох співробітників ГПУ, розслідують розстріли на Майдані, ні навіть комп'ютерів. Я вже мовчу про відсутність сервера і ПЗ для обробки відео»,— розповідає адвокат.

Крім цього, Закревська наводить ще один приклад того, як генпрокурор Віктор Шокін саботує розслідування.

«Коли на початку 2015-го року громадські активісти дізналися, що всі епізоди справ по Майдану без толку порошилися в київській прокуратурі, вони вимагали притягнути до відповідальності осіб, що завалили роботу. Шокін вхопився за ідею і створив так зване управління з розслідування нерозслідувань. А його керівником призначив Сергія Нечипоренка — представника прокуратури Києва, який і завалив справи по Майдану», - сказала вона.

Адвокат зазначила, що нове управління так і не змогло встановити, хто допоміг втекти екс-голові Беркуту Дмитру Садовнику, хто знищив беркутівську документацію, і хто все це покривав. «Замість цього підлеглі Нечипоренко постійно допитують слідчих, які ведуть справи з Майдану», - підкреслила Закревська.

Повне інтерв'ю читайте у випуску журналу Новое время №44 від 27 листопада.