REUTERS

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав у коментарі журналістам.

"За наполяганням декількох фракцій запропонували залишити просто Годину запитань до уряду, а звіт уряду робити тоді, коли, нарешті, ми почнемо розглядати бюджет і поправки до податкового законодавства. Можливо, це і правильно, бо про що завтра звітувати? Країна без бюджету за 20 днів до старту бюджетного року, ніяких змін в податкове законодавство. Про що уряд взагалі може звітувати у цій ситуації?", - сказав парламентарій.

Читайте такожГройсман не бачить реальних підстав для розвалу коаліції та коаліційного уряду

Відео дня

Він припустив, що звіт уряду може відбутися наступного пленарного тижня.

На уточнення, які фракції запропонували перенести звіт, він сказав, що це "Самопоміч" та "БПП", а "Батьківщина" також підтримує цю пропозицію.

Соболєв також зауважив, що попередньо заплановано, що "якщо вносяться зміни до податкового законодавства, то в наступний четвер роблять пленарне засідання, і це буде проміжний розгляд, а вже через тиждень, - тоді, коли повинні бути пленарні засідання, - буде повна процедура розгляду бюджету".

Як повідомляв УНІАН, голова Верховної Ради Володимир Гройсман не вважає за потрібне переносити звіт уряду з 11 грудня на іншу дату.

"Я вважаю, що коли буде рік уряду, звісно, уряд поінформує парламент про те, що зроблено, які є перспективи. І я не вважаю, що це потрібно якимось чином регулювати і переносити. Тим більше, що така ініціатива відходить від самого уряду і прем'єр-міністра", - сказав Гройсман.

Нагадаємо, 4 листопада прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що члени Кабінету міністрів готові 11 грудня відзвітувати у парламенті про результати своєї діяльності за рік та виконання Програми дій уряду.

"Уряд України готовий 11 грудня поточного року прийти до парламенту і відзвітувати перед українським народом і ВР за рік діяльності КМУ та відзвітувати про виконання програми дій уряду, яка була затверджена парламентом, і яка далі повинна виконуватися", - сказав він.