Рада / УНИАН

Як передає кореспондент УНІАН, у зверненні ВР до парламентів іноземних держав, Європейського парламенту та міжнародних парламентських асамблей щодо продовження і посилення санкцій проти Російської Федерації за організацію терористичних актів в Україні, яке підтримали 239 народних депутатів, міститься також заклик до парламентів щодо звернення до РФ з вимогою припинити агресію проти України.

Також у ньому йдеться про необхідність «продовжити і посилити санкції проти Російської Федерації; встановити персональні санкційні списки проти правлячої верхівки Російської Федерації, яка встановила режим державного тероризму».

Читайте такожВ ЄС поки не вирішили, на якому рівні прийматиметься рішення щодо продовження санкцій проти Росії - джерело

Відео дня

У зверненні міститься прохання активізувати міжнародний моніторинг за ситуацією на окупованих РФ територіях у сфері дотримання прав і свобод людини і негайно реагувати на будь-які порушення; підтримати зусилля України, спрямовані на звільнення громадян України, які незаконно перебувають на території Росії.

Крім того, депутати наполягають на необхідності не допустити безкарність винних у злочинах проти людяності, скоєних з початку російської терористичної агресії проти України, вимагати від РФ повного і безумовного виконання Мінських угод.

«Вимагаємо від Російської Федерації припинення агресії проти України, негайного і безумовного звільнення всіх українських політичних заручників і ув'язнених, відмови від практики міжнародного тероризму», - йдеться у зверненні.

Читайте такожІталія не блокує продовження санкцій проти РФ - посол