фото: УНІАН

Про це президент України Петро Порошенко заявив в інтерв’ю одному із українських телеканалів.

«Наша позиція абсолютно чітка – ми свій євроінтеграційний вибір будемо погоджувати виключно з українським народом, і це не справа Кремля, і ніхто не збирається в них питати ні дозволу, ні консультуватися з ним, яким чином нам розвивати нашу державу», - заявив Порошенко.

Читайте такожГройсман вірить, що парламент та уряд здатні зробити все для успішного руху шляхом євроінтеграції

Відео дня

За словами президента, євроінтеграція стала національною ідеєю, яка об’єднала Україну.

«Я дуже пишаюся тим, що Україна об’єднана, як ніколи, і рівень підтримки і євроінтеграційних, і євроатлантичних прагнень є сьогодні дуже високим», - заявив президент.

«Перша реакція на запровадження ідентифікаційних карток з боку РФ: «Це з нами не погоджено», - зазначив Порошенко, при цьому він заявив, що «це божевілля, нібито вони не дозволять безвізово подорожувати до Росії. Але це питання українського суверенітету, ми не будемо нікого питати, і це навпаки - захист України».

Читайте такожМЗС про російське скасування ЗВТ: Путін "трохи поспішив" і порушив всі канони міжнародного права

«Так само як це відбувається і з запровадженням зони вільної торгівлі між Україною та ЄС. Вони все хотіли, щоб ми в них дозволу питали. Ні я - президент України, ні парламент України, ні уряд України, ні український народ не буде питати дозволу, по якій Конституції жити, він сам буде приймати рішення, в якому векторі розвиватись, і він це рішення прийняв», - заявив Порошенко.