REUTERS

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив на спільній прес-конференції з президентом Європейської Ради Дональдом Туском та президентом Європейської Комісії Жаном-Клодом Юнкером сьогодні у Брюсселі.

«Щодо глибокої та всеосяжної зони вільної торгівлі, яка повинна почати діяти в найближчий час. На жаль останні трьохсторонні переговори показали те, що Росія не зацікавлена у вирішенні тієї ситуації, яка виникла», - зазначив він.

Читайте такожЄврокомісія виконає свої зобов'язання щодо безвізового режиму в разі, якщо Україна виконає свої - президент ЄК Юнкер

Відео дня

«На жаль, сьогодні президент Путін підписав указ, відповідно до якого він відмовляється від зони вільної торгівлі в рамках СНД», - заявив він.

За словами президента, Україна розуміє, що означають ці обмеження з боку РФ для української економіки. «Ми готові заплати цю ціну за нашу свободу та за європейський вибір», - додав Порошенко.

Читайте такожТуск запевняє, що ЗВТ між Україною та Євросоюзом запрацює з 1 січня 2016 року

Як повідомляв УНІАН, президент Росії Володимир Путін підписав указ про призупинення з 1 січня 2016 року дії Договору про зону вільної торгівлі між Росією і Україною, яка діяла у рамках ЗВТ СНД.