REUTERS

Як передає кореспондент УНІАН, про це вона сказала сьогодні на брифінгу у Києві.

Дипломат повідомила, що у даний час тривають консультації щодо майбутньої діяльності місії ОБСЄ і щодо можливостей роботи представників місії на Донбасі.

"Ми обстоюємо ту позицію, що жодних змін не потрібно, цей мандат повинен бути продовжений у тому вигляді, як це було і досі", - наголосила Леендертсе.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, Німеччина виступає за продовження діяльності СММ ОБСЄ в Україні після березня 2016 року.

Читайте такожПроблема Криму залишиться на порядку денному під час головування Німеччини в ОБСЄ - дипломат

12 березня 2015 року Постійна рада ОБСЄ вирішила продовжити мандат Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні до 31 березня 2016 року.

Місія неодноразово заявляла, що вона не проводить розслідування, а звітує про факти; що вона не доставляє гуманітарну допомогу, а сприяє її доставці. У місії наголошують, що зупинити обстріли на Донбасі повинні сторони воєнного конфлікту, а не спостерігачі ОБСЄ.

Довідка УНІАН. До складу СММ ОБСЄ входять неозброєні цивільні спостерігачі, а також міжнародні працівники з держав-учасниць ОБСЄ, їм допомагають співробітники з України.

Читайте такожШтайнмайєр закликав усі сторони на Донбасі виконувати мінські угоди та припинити бойові дії

Команди спостерігачів працюють позмінно, щоб забезпечити присутність на місцях 24 години на добу, сім днів на тиждень.

Головний офіс місії розташовано у Києві; спостерігачі працюють у Дніпропетровську, Донецьку, Івано-Франківську, Києві, Луганську, Львові, Одесі, Харкові, Херсоні та Чернівцях.