Прем`єр-міністр України Юлія ТИМОШЕНКО продовжує консультації щодо можливості ухвалення змін до державного бюджету 2008 року.

Як передає кореспондент УНІАН, про це вона заявила сьогодні на селекторній нараді з керівниками облдержадміністрацій.

«Я знаходитиму компроміси з лідерами всіх фракцій (парламенту) для того, аби найближчим часом, щойно це буде можливо, на базі домовленостей і компромісів було знайдено вихід і зміни до бюджету на 2008 рік все-таки були проголосовані», - наголосила вона.

Відео дня

Ю.ТИМОШЕНКО заявила, що їй «соромно» за те, що частина демократичної коаліції, зокрема, представники партії «Єдиний Центр», фактично зірвали ухвалення змін до бюджету, які були вкрай необхідні країні і людям.

У результаті, відзначила вона, Аграрний фонд не одержить 1,2 млрд. грн., не буде коштів на будівництво цього літа доріг, пенсіонери не одержуватимуть з 1 липня підвищеної пенсії, і регіони не одержать додаткових коштів для виконання різних програм.

«Ось результат такої плачевної роботи… Але не все втрачено, і зміни до бюджету ми прийматимемо настільки швидко, наскільки зможемо знайти компроміс з іншими фракціями, які можуть підтримати сьогодні демократичну коаліцію», - наголосила Ю.ТИМОШЕНКО.

Як повідомляв УНІАН, 11 липня Верховна Рада відмовилась прийняти в першому читанні як проект змін до державного бюджету на 2008 рік, запропонований Кабінетом Міністрів, так і президентський законопроект, і направила обидва документи на розгляд Бюджетного комітету для підготовки до повторного першого читання.

Тим часом, Голова ВР Арсеній ЯЦЕНЮК, закриваючи сесію парламенту, сказав, що в разі виникнення у депутатів бажання прийняти зміни до держбюджету можна буде скликати позачергову сесію.