REUTERS

Як передає власний кореспондент УНІАН, про це він заявив сьогодні у Брюсселі по завершенню засідання Комісія Україна-НАТО на рівні міністрів оборони.

"Ми залишаємося відданими нашій підтримці українського суверенітету та територіальної цілісності", - сказав Столтенберг.

Читайте такожУ НАТО заявили, що Україна стане членом Альянсу, коли буде до цього готова

Відео дня

"Ми продовжуємо закликати Росію припинити дестабілізацію України. Росія повинна припинити підтримувати бойовиків та вивести свої війська та військове обладнання з української території", - заявив він.

За словами Столтенберга, Росія продовжує "підтримувати сепаратистів різними шляхами - надає матеріальну допомогу обладнанням, зброєю та різного роду порадами та допомогою". "Також вздовж українського кордону розташована велика кількість військ, і вони продовжують надавати підтримку сепаратистам на сході України. Це причина чому ми будемо продовжувати закликати Росію повністю поважати територіальну цілісність та суверенітет України", - наголосив генсек.

Крім того, за його словами, Росія також продовжує нарощувати свою військову присутність в Криму, який "є частиною України, що є порушенням територіальної цілісності України". "Союзники не визнали і не визнають незаконну анексію Криму", - підкреслив Столтенберг.

Як повідомляв УНІАН, Столтенберг наголосив, що Мінські угоди залишаються єдиним шляхом для мирного врегулювання.