Фото УНИАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав сьогодні на брифінгу.

За словами Клімкіна, на сьогодні в Європейському парламенті та відповідних структурах Європейського Союзу йде обговорення того, яким чином відбуватиметься процес схвалення безвізового режиму і часових рамок. Міністр зазначив, що спочатку має бути підготовлена доповідь щодо України, і зараз МЗС працює над тим, аби прискорити підготовку такої доповіді.

Також, за словами Клімкіна, одночасно країни ЄС працюють над механізмом “додаткової довіри до безвізового режиму з Україною з метою уможливлення працювати з цим безвізовим режимом у випадку виникнення міграційних ризиків”.

Відео дня

Клімкін зазначив, що Україна працювала з ключовими країнами Європейського Союзу, щоб цей механізм застосовувався тільки у випадку, коли міграційні ризики будуть доведені. “Це на сьогодні забезпечено, і я сподіваюсь, що відповідні рішення будуть ухвалені найближчим часом і що в цьому році безвізовий режим стане реальністю, я саме на цьому наголошую”, - сказав Клімкін.

Читайте такожВ ЄС констатують відсутність прогресу у вирішенні конфлікту на Донбасі

Він також наголосив на важливості, що всі країни ЄС мають позицію, яка полягає в тому, що кожна країна, яка виконала відповідні критерії, має розглядатися не в рамках якихось політичних пакетів, а відповідно до того, що було зроблено.

Як повідомляв УНІАН, 20 квітня Єврокомісія поінформувала, що запропонувала Європарламенту і Раді ЄС скасувати візи для громадян України.

Ця пропозиція є наслідком позитивної оцінки, наданої Єврокомісією у грудні минулого року, в якій, зокрема, підтверджено, що Україна виконала всі критерії за Планом дій щодо візової лібералізації.

Читайте такожСкандальна заява Пан Гі Муна: у МЗС пообіцяли пояснити генсеку, в чому різниця ролі РФ у Сирії і на Донбасі

Водночас у ЄС мають намір розробити механізм призупинення дії безвізового режиму для всіх країн, з якими він існує.

Зокрема, як заявив на початку травня віце-президент Єврокомісії Франс Тіммерманс, "після тривалих дискусій з країнами-членами ми пропонуємо посилити механізм призупинення безвізового режиму для всіх країн, з якими його укладено".

За словами Тіммерманса, Єврокомісія матиме право запустити процес призупинення безвізового режиму за власною ініціативою.