фото: УНІАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав у ефірі суспільно-політичного ток-шоу "Право на владу" на каналі "1+1".

Парубій зазначив, що будучи у опозиції, демократичні сили вимагали, аби депутат, якщо він залишив свою фракцію, був позбавлений мандату.

Читайте такожВенеціанська комісія оприлюднила висновок щодо закону про "партійну диктатуру": не відповідає європейським стандартам

Відео дня

"Чим це було зумовлено тоді, коли правляча влада просто перекуповувала депутатів і ми боролися проти "тушок"? Але, напевно, зараз уже є багато застережень до подібного підходу і до подібних форм", - сказав він.

Спікер додав, що безліч закордонних партнерів України зауважують, що у цьому законі є "надто багато ризиків" і застережень, які також висловлюють представники громадськості.

"Є і позитив, і ризик, на жаль. І це один із законів, який лишається, в тому числі, і для мене, контраверсійним законом. Наскільки мені відомо, готується пропозиція про скасування того законопроекту, і коли вона буде зареєстрована в залі, будемо дискутувати, як далі бути з цією проблемою", - повідомив голова ВР.

Читайте також49 нардепів просять КС визнати неконституційним закон про "партійну диктатуру"

Як повідомляв УНІАН, 16 лютого ВР ухвалила зміни до закону про вибори народних депутатів (щодо виключення кандидатів у народні депутати з виборчого списку у багатомандатному окрузі).

Законом (№3700) встановлюється, що партія, яка висувала кандидата у депутати, включеного до її виборчого списку, може ухвалити рішення про виключення кандидата у депутати, який за підсумками результатів виборів вважається необраним, зі свого виборчого списку у будь-який час після дня виборів до прийняття рішення ЦВК про визнання його обраним.

Таке рішення ухвалюється відповідно до статуту партії, з'їздом, зборами, конференцією партії. Витяг з протоколу цих заходів, підписаний головуючим, та рішення, підписане керівником і скріплене печаткою партії, не пізніше як на 5-й день з дня прийняття рішення передаються до ЦВК. На підставі цих документів ЦВК не пізніше ніж на 5-й день з дня їх отримання приймає рішення про виключення зазначеного у рішенні кандидата у депутати з виборчого списку партії.