Події навколо Окружного адміністративного суду Києва свідчать про термінову необхідність проведення у країні судової реформи. Так вважає лідер Української селянської демократичної партіїДмитро Андрієвський. За його словами, лише докорінні зміни у судовій гілці влади зможуть захистити українські суди від політичного тиску та корупції.

«Перед суддею, який ухвалює важливе рішення, не повинен стояти вибір: дотриматися закону чи зберегти посаду,  - говорить Дмитро Андрієвський. - А ситуація із розпуском Окружного суду вчить суддів орієнтуватися на політичний дах, а не на Закон. В умовах, коли два центри виконавчої влади – Президент і прем`єр - не мають натхнення на узгоджені дії, вони вдаються до перетягування політичного канату у судах.  Це повністю дискредитує саме поняття взаємного контролю трьох гілок влади й становить неабияку небезпеку стабільності в Україні».

На переконання політика, лише реформа судової влади і ухвалення Судового Кодексу може виправити ситуацію, в якій зараз опинилась Україна, коли очільники держави в угоду власним  амбіціям не дотримуються основних принципів існування правової держави.

Відео дня

«Допоки суди не перестануть бути політичною зброєю виконавчої чи законодавчої влади, ми не зможемо говорити про бодай якусь демократію й верховенство закону в нашій державі. Ми не можемо стукати в європейські двері, не залишивши за порогом українську байдужість до Закону», - зауважив політик.

Дмитро Андрієвський є Головою  Української селянської демократичної партії та депутатом Київради від Блоку Віталія Кличка.